Tel: +36 45 706-008

Deszegregáció Beregdarócon

TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0022 2013. április 26-án, a Beregdaróci Mûvelõdési ház falai között nyitották meg a nagyközönség számára is a „Deszegregáció Beregdarócon” címû projektet. A projekt az egész településre hatással bír: programokkal, képzésekkel, tanácsadásokkal várják az érdeklõdõket.

2016. Március – Budapesti kirándulás

2016. Farsang a Csillagházban

2015. Karácsonya a Csillagházban

2015. Mikulás látogatás a Csillagházban

2015. December

2015. november 12-én a LEGO gyárban jártunk

A Zsibongó-tanya játszóházban fergeteges volt a hangulat

Csillagházi programok az őszi szünetben

Záró konferencia

A „Deszegregáció Beregdarócon” című (TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0022 számú) projekt záró konferenciáját 2015. május 22-én tartották. A résztvevőket Pálinkás György polgármester köszöntötte, majd Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke tartott tájékoztatót a várható forrásokról. Ezt követően a projektmenedzser, a szakmai vezető és a Türr István Képző és Kutatóintézet munkatársai mutatták be a projektet.

2015.május 22-én tartottuk meg a Csillag-Cserhaj Közösségi Ház falai között a „Deszegregáció Beregdarócon” című projekt zárókonferenciáját.

A konferencián a projektrésztvevők, civil szervezetek, gyakorlati szakemberek ismertették a projektet és az elért eredményeket.

A résztvevőket Pálinkás György, Beregdaróc polgármestere köszöntette.

Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke előadást tartott „Fejlesztések és lehetőségek” címmel. Ismertette a települést érintő fejlesztési és pályáztatási lehetőségeket.

A projektmenedzser Tivadar Okszana előadásában ismertette Beregdaróc lakosainak a viszonyulását, hozzáállását a megvalósított pályázati programhoz. Szükségesnek tartja továbbra is a hasonló projektek megvalósítását.

A projektet részletesen Sarkadi Zsolt szakmai vezető mutatta be. Elmondta, hogy a projekt elsődleges célja a szegregált lakókörnyezetben élő hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatása, integrációjának segítése volt. A projekt legfontosabb fejlesztése a Csillag-Cserhaj Szolgáltatóház kialakítása volt, mely közösségi központként, teaházként, közösségi mosodaként is funkcionál a településen.

A projektben megvalósult képzésekről, a célcsoport felzárkóztatásáról, Kovács Zoltán, a Türr István Képző és Kutató Intézet munkatársa adott további információkat. Bemutatta a projekt keretein belül megvalósult képzéséket és az elért eredményeket.

A legfontosabb eredmény mégis az volt, hogy a projekt az új közösségi értékek kialakítása mellett a teljes szociokulturális környezetre hatást gyakorolt.

Húsvét előtt mi jutott eszünkbe?

2015. április 02-án a hagyományőrzés jegyében tartottuk meg húsvéti rendezvényünket.

Színes programokkal vár a CSILLAGHÁZ!

Kedves felnőttek, gyerekek!

Zeneovi, kézműves foglalkozások, fejlesztések, életvitelt segítő beszélgetések, tanácsadások és sok-sok játék vár mindenkit a Csillagházban!

Farsangolás, kiszebáb égetése

Állt a bál a Csillagházban február 20-án. Vidám játékok, jelmezverseny helyszínes volt a Szolgáltatóház.

Karácsony a Csillagházban
2014. december 20-án tartottuk Adventi programunkat, ahol a gyerekeké volt a főszerep.


Sportnap

2014. október 03-án került megrendezésre következő sportnapunk azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás fontosságára.

Kenderes udvari kiállítás

2014. augusztus 01-jén a felnőtteknek és gyerekeknek lehetőségük nyílt, hogy megcsodálhassák azt a sok szép munkát, amit a gyerekek a felnőttek segítségével készítettek.

„Kéz a kézben”
2014. június 28-án a hagyomány jegyében töltöttünk egy színes napot a Tájház udvarán, ahol az idősebbek igyekeztek bevonni a fiatalabbakat különféle népi szokásokba.

Dohányzás, drog és alkoholproblémák megoldására tartottunk tájékoztató napot

2014.06.11-én tartottuk tájékoztató napunkat, mely interaktív módon zajlott, ahol az érdeklődők feltehették kérdéseiket is.

Egészségnap
2014. május 31-én tartottuk Egészségnapunkat, ahol érdekes előadásokkal, szűrésekkel, játékos feladatokkal vártunk mindenkit az egészség jegyében.

Kollektív szemétszedés
2014. május 24-én kollektív szemétszedést szerveztünk. Megtisztult a főutca, az általános iskola udvara, a sportpálya, a művelődési ház udvara, a két templomkert, valamint a játszótér is.

Tiszta udvar rendes ház

2014 májusában rendeztük meg a Tiszta udvar rendes ház című programunkat. Gratulálunk a nyerteseknek!

Kőműves és hidegburkoló képzés

2014. május 12-én indult a Kőműves és hidegburkoló képzés 10 fő részvételével.

Kerti munkás képzés

2014. április 23-án indult 10 fő részvételével a Kerti munkás képzés.

Egészségügyi szűrés

2014. február 12-én egészségügyi szűrést szerveztünk, ahol vérnyomás, vércukorszint mérés mellett fogászati ellenőrzés is történt.

Karácsonyi műsor és kiál-lítás

2013. december 21-én tartottuk karácsonyi rendezvényünket, ahol a helyi énekkarok, egyesületek, hagyományőrzők műsora mellett, a gyerekek munkáiból is kiállítás nyílt.

Sportnap

2013. szeptember 07-én került megrendezésre a Sportnap és az Egészségklub keretében a főzőverseny Beregdarócon a Művelődési Ház melletti szabad részen, valamint az iskola sportpályáján.

Egészségnap

Az egészségnapot 2013. október 26-án tartottuk. A mentálhigiénés szakember vérnyomást és vércukorszintet mért az rendezvényre látogatóknak, valamint felnőttek és gyerekek környezetvédelemmel és egészségvédelemmel kapcsolatos totót töltöttek ki. A legkisebbek a szociális munkások vezetésével terményekből/termésekből készítettek figurákat.

Házi időszakos gyermek- gondozó képzés

2013 augusztusában indult a Házi időszakos gyermekgondozó képzés, melynek végén 10 fő sikeres vizsgát tett.

Tanácsadások

A program során 7 tanácsadó várja tanácsadások és előadások keretében a lakosságot hét témában:

  1. Környezetvédelem
  2. Mentálhigiéné
  3. Gazdaság
  4. Pedagógia
  5. Jog
  6. Pszichológia
  7. Esélyegyenlőség

Az időpontok tekintetében keresse a plakátokat és a közösségi programszervezőinket!

Sajtóközlemény

 

Nyitókonferencia

2013. április 26-án, a Beregdaróci Művelődési ház falai között nyitották meg a nagyközönség számára is a „Deszegregáció Beregdarócon” című projektet. A nyitókonferencián a projektrésztvevők, civil szervezetek, gyakorlati szakemberek ismertették a projektet, s annak céljait.

Toborzó

2013. április 17-én 11 órakor került sor a Beregdaróci Művelődési Házban a toborzásra. Először a szakmai vezető mutatta be a projektet, annak programjait, a képzési lehetőségeket. Majd lehetőség nyílt a célcsoport számára kérdéseket feltenni.

Nyilvánosság tájékoztatása

Sajtócikk megjelenés